Hopp til hovedinnhold
Byggeprosessen med Nordbohus Romerike

Byggeprosessen fra A-Å med Nordbohus Romerike

Lurer du på hvordan det egentlig foregår når du skal bygge huset ditt? Alt starter med en kopp kaffe, noen drømmer og samarbeid med en dyktig forhandler.

Camilla Solheim, daglig leder i Nordbohus Romerike forteller at prosessen som regel starter med at kunden tar kontakt med de for å avtale et uforpliktende møte for å snakke om ønsker og behov.

- Deretter undersøker vi litt nærmere rundt tomten de eier eller vurderer å kjøpe. Ut fra tomtebefaringen og grunnleggende ønsker fra kunden, foreslår vi noen husmodeller vi tenker er riktige for både kunden og tomten, sier Camilla.

Utgangspunkt i et kataloghus

Hvis kunden deretter liker Nordbohus Romerike sine forslag på hus, men ønsker å gjøre endringer, er dette også fullt mulig.

- På våre kataloghus kan man f.eks. endre planløsning og størrelsen på huset. Det er også mulig å gi huset et annet fasadeuttrykk ved å endre på typer vinduer, farger, paneltyper og takstein, sier Camilla.

Deretter lages en skisse for planløsning og fasader, og en arkitekt fra Mestergruppen Arkitekter overtar jobben med å lage tegninger for helheten. Når dette er godkjent, lages et grunnlag for kostnader for huset som resulterer i et tilbud til kunden.

- Prisen blir også alltid som avtalt hos oss. Det kommer ingen overraskelser i etterkant som sprenger budsjettet, forteller Camilla.

Klar-ferdig-gå

Byggesøknad utarbeides, og dette tar Nordbohus Romerike seg av. Kunden trenger ikke å tenke over noe som er relatert til byggesøknader og dialog med kommunen. Parallelt med saksbehandlingen hos kommunen, jobbes det med å gå gjennom detaljer på huset sammen med kunden.

- Da velger vi ut alle detaljer, som f.eks. parkett, farger i rom, baderomsinnredning, og alt annet som mange synes er gøy, sier Camilla.

Fra strek til virkelighet

Når byggesøknaden er godkjent kan gravearbeidet starte. Gjennomsnittstiden fra grunnmur og opp er omtrent 9 - 12 måneder, men alt avhenger av detaljering rundt huset, og hvor stort huset skal bli.

- Når alt er spikret 100% fra alle kanter, tar vi et nytt møte med kunden, og denne gangen er det et oppstartsmøte som skjer. Da er det byggelederen som følger opp kunden gjennom hele prosessen, og man opprettholder en tett dialog.

- Når skjelettet og det grunnleggende er på plass, er det vanlig at vi gjennomfører en «lukkebefaring». Dette skjer når huset, delevegger og elektriske punkter er satt opp. Etter lukkebefaringen fortsetter man videre arbeid, og det er klart for å platekle vegger og himlinger, overflatebehandling, kjøkken, bad osv. sier Camilla.

Byggeprosessen med Nordbohus RomerikeByggeprosessen med Nordbohus Romerike

Forhåndsbefaring

Når huset så er klart etter en god stund med spenning og venting, gjennomføres en forhåndsbefaring. Her går man gjennom huset, og kvalitetsikrer at alt er slik det skal være. Hvis det dukker opp noen anmerkninger, fikser Nordbohus Romerike dette.

- Her sjekker vi at porselenet er helt, at alle tekniske installasjoner og vinduer fungerer, og at det for eksempel ikke er noen riper i parketten. Vi ser rett og slett etter småpirk og mulige skader som kan oppstå i sluttprosessen når alt er på plass, forteller Camilla.

Ei hånd å holde i hele veien

Nordbohus Romerike har full kontroll gjennom hele prosessen, slik at du som kunde kan slappe av med den vissheten om at prosessen er i de beste hende.

- Vi geleider våre kunder gjennom hele prosessen fra A til Å, slik at de kan konsentrere seg om å ta valg som sikrer at de skaper det drømmehjemmet de vil ha. Det er slik man bor godt, og skaper noe som er bygd for å vare, avslutter Camilla Solheim, daglig leder i Nordbohus Romerike.

Nordbohus skilt

Relaterte artikler

Nordbohus Lystig

Lystig med utleiedel

I denne kundetilpassede utgaven av eneboligen Lystig, er arealet som normalt er tiltenkt garasje, omgjort til utleiedel.